Balkoni in terase, ki gledajo proti jugu, potrebujejo tende skoraj brez izjeme. To še zlasti velja za kraje, ki dosegajo v poletnih mesecih zelo visoke temperature in lahko govorimo že o poletni pripeki. Kdor si ne more privoščiti tende, si pomaga na različne način. Nekateri se odločijo za naravno senco s pomočjo pergole in različnih plezalk, drugi pa razprostrejo platno ali pa se odločijo za rolete. Tende predstavljajo lahko zelo estetsko in učinkovito rešitev, ki vas bo ubranila pred pretiranimi sončnimi žarki in neznosno vročino. Včasih pa lahko naletite na teraso ali balkon na južni strani, ki je poleti brez tende skoraj popolnoma neuporaben.

Na takem balkonu se lahko zadržujete le zgodaj zjutraj in pozno zvečer. Preko celega dne pa se morate zadrževati v notranjosti hiše ali stanovanja, saj je na balkonu ali terasi neznosna vročina. Mnogi, ki so se odločili za tende na balkonu ali terasi, so bili zelo prijetno presenečeni, ko so ugotovili, da so se jim stroški električne energije zelo zmanjšali. To je bilo možno na račun tega, da ni bilo treba več tako intenzivno hladiti stanovanja kot j bilo to potrebno pred montiranjem tende. Razlika v ceni porabljene elektrike je bila občutna. Nekateri so celo izračunali, da so jim tende omogočile zelo velik prihranek pri izdatkih za elektriko v poletnem času. Ta prihranek pa so lahko uporabili za ogrevanje pozimi.

Tende pa niso samo funkcionalne, temveč dopolnijo in popestrijo vaš balkon ali teraso. Ščitile pa vas ne bodo le pred premočnimi sončnimi žarki, temveč tudi pred vetrom in dežjem. Sodobne tende so izdelane iz zelo kvalitetnega ogrodja iz aluminija ter izredno trpežnega platna, ki bodo brez težav kljubovali različnim vremenskim okoliščinam. Tende omogočajo veliko prijetnejše bivanje na balkonu ali terasi ter v vašem stanovanju predvsem v poletnem času.

Similar Posts