Vse več ljudi se odloča za izdelavo postelje po naročilu. Ena od morda na prvi pogled zelo izvirnih želja je izdelava okrogle postelje. Kdor pozna zgodovino pohištva, ve, da so take postelje kraljevale v spalnicah v 60. letih prejšnjega stoletja, ko so bile izjemno modne. Kasneje so jih nadomestile tradicionalne oglate postelje, ki jih imamo še danes. Postelja okrogle oblike prinaša veliko vprašanj, povezanih z ureditvijo spalnice okrog nje. Ker gre za posteljo, ki je stilsko dovršena in unikatna, mora biti tako urejena tudi soba, v kateri se nahaja.

Dekoracija spalnice mora biti prilagojena temu zanimivo oblikovanemu ležišču. Stene lahko okrasite z antičnimi in starinskimi predmeti – na primer posterji, ki prikazujejo to zgodovinsko obdobje. Zavese in blazine se morajo skladati s starinskimi elementi okrog postelje. Spalnico lahko dekorirate tudi z originalnimi predmeti iz 60. in 70. let. Retro stil postaja vse popularnejši, zato se lahko brez težav odločite zanj. V tem primeru ne smejo manjkati lava luči in drugi barviti in kreativni elementi iz tistega obdobja.

Za vse, ki želite spalnico moderno opremiti, se odločite za uporabo brezčasnih linij okoli ležišča. Dobro je, če na elementih okrog postelje uporabite vzorce geometrijsko pravilnih oblik. Tudi v tem primeru ohranite povezanost prevleke in zaves z brezčasnostjo sobe. Nekateri želijo doseči efekt, da postelja lebdi – to je mogoče, vendar le, če so krogi in ostale čiste linije v spalnici pravilno razporejeni. Preden se odločate za posteljo, razmislite o izgledu spalnice in to, kako je oblikovano pohištvo v njej.

Okrogla postelja je nadvse zanimiva na pogled in res je, da lahko prijetno popestri sleherno spalnico. Edino težavo predstavlja njeno kombiniranje skupaj s preostankom sobe, saj v tem primeru običajno pohištvo ne pride v poštev. V 60. letih tega problema niso imeli, saj so imeli potrebno pohištvo, ki pa ga v današnjem času nimamo.

Similar Posts