To se nam pa še res ni zgodilo, niti doma, kaj šele na dopustu, da bi bilo potrebno odmaševanje kuhinjskega odtoka, in prav zmedena sva bila z ženo, ko sva videla, da voda v kuhinji ne odteka več. Prepričana sva bila, da nismo krivi mi, ker smo šele prišli in sva to opazila takoj drugi dan. 

Poklical sem lastnika stanovanja in povedal, kako in kaj je na stvari. Lasnik je razumel, da to ni naša krivda in odmaševanje kuhinjskega odtoka rešil po svoje. Tako je prišel z mojstrom, ki se je na to spoznal in skupaj sta rešila zadevo. Lahko bi mi sami poklicali koga, vendar zakaj bi za nekaj, kar nismo krivi. 

Lastnik se nam je opravičil za nastalo situacijo in srečni smo bili, da je lastnik živel v istem kraju, kajti v drugem primeru bi bili res prepuščeni sami sebi. Še dobro, da se je odmaševanje kuhinjskega odtoka dobro končalo in ni trajalo dolgo. Lasnik je res zabaven in skupaj smo spili še kozarček vina in malo poklepetali. 

Tako nas je lastnik še nekajkrat poklical, če je potrebno še odmaševanje kuhinjskega odtoka in če je vse v redu. Res je bil obziren in prijazen, zakaj pa je prišlo do zamašitve, pa ne vemo, tudi tisti, ki je čistil, ni znal točno povedati, zakaj se je to zgodilo. Glavno, da smo rešili in tako poskrbeli, da sedaj lahko žena spet pripravlja okusne obroke.

Videli smo, kako poteka odmaševanje kuhinjskega odtoka, če bomo kdaj potrebovali doma, tudi možakar, ki je to delal, nam je povedal, kako dobro je, da občasno prečistimo odtoke in posebej poleti se to vidi, kakšni so odtoki, ker so visoke temperature in lahko iz odtokov smrdi. Raje poskrbite za preventivo, kot pa da bo potem potrebno odmaševanje kuhinjskega odtoka, ker se bo stvar zakomplicirala.