Če ste velik ljubitelj mesa, zagotovo obožujete tudi piščančje meso. Ta vrsta mesa je še toliko bolj priljubljena, saj načeloma velja za precej zdravo. Res pa je, da ni vseeno, kje tovrstno mesto kupite oziroma kakšne kakovosti je. Najbolje ga je nakupovati v preverjenih mesnicah ali pa kje pri kakšnem kmetu, ki se ukvarja tudi s prodajo tovrstnega mesa.

Na sploh se piščančjega mesa ne naveličamo kar tako, saj ga lahko pripravimo na tisoč in en način. Nekateri med vami prisegate na ocvrto ali pa na pohano piščančje meso, spet drugi na tisto vrsto, ki je pripravljena na žaru.

 

Meso piščanca obožujejo tudi otroci

Znano je, da imajo piščančje meso zlasti radi otroci. Iz njega jim lahko pripravimo manjše ocvrtke. Če poleg na primer priložimo še pečen krompirček in nekaj kečapa, so lahko najbolj zadovoljna bitja na svetu.

Tudi ko male junake vprašamo, kaj bi najraje jedli, zelo pogosto omenjajo prav piščančje meso. Medtem ko otroci živijo za ocvrtke iz piščanca, pa imajo nekateri odrasli piščančje meso najraje kar v solati, in sicer takšno pusto, ki mu ni dodano prav veliko.

 

Najbolje prodajana vrsta mesa

Zagotovo je piščančje meso ena od najbolje prodajanih vrst mesa, kar bi nam lahko potrdili v prodajalnah, mesnicah in še kje. Vsi tisti, ki na primer ne premorejo ali celo ne smejo uživati svinjine, bodo zagotovo posegli po mesu piščanca.

Vse omenjeno pa zagotovo ne velja samo za našo deželo, temveč še za številne druge države sveta, kjer je piščančje meso prav zagotovo daleč na prvem mestu po prodaji. A kot smo omenili, pri nakupu je izjemno pomembno, da smo pozorni na kakovost. Dobri poznavalci takšnega mesa lahko kaj hitro ugotovijo, katero meso je kakovostno, katero manj in katero povsem nekakovostno in morda za zdravje celo nevarno.