Živimo v času, ko je vse več govora o nepremičninskem trgu, kjer je prodaja nepremičnin trenutno v velikem porastu. Glede na to da si vsak želi ustvariti svoj dom kar je  zaradi načina življenja in visokega življenjskega standarda danes izredno težko doseči, saj so cene nepremičnin dokaj visoke, glede na naše prihodke, pogoji pa zahtevni za ureditev nakupa, sta v vsakem primeru nakup in prodaja nepremičnin zahteven projekt, ki terja nemalo skrbi in urejanja dokumentacije.

Veliko je nepremičnin, ki so na voljo na trgu, nemalo je interesentov in prodaja nepremičnin tudi ni tak mačji kašelj kot je videti na prvi pogled. Glede na to da so na voljo nepremičnine v različnih stanjih, se velikokrat zgodi, da je marsikje potrebna ureditev vse potrebne dokumentacije za prodajo. Če pogledamo nepremičninsko ponudbo, je na voljo ogromno nepremičnin, ki so starejše, v slabšem stanju, kjer je potrebna popolna obnova, ali pa vsaj delna. Veliko katera nepremičnina, ki se prodaja, nima urejene hišne številke, nima jasno začrtanih meja parcele, nima okoljskega načrta, energetske kartice in vse to je potrebno urediti, predenj se lotimo prodaje, zato je prodaja nepremičnin res zahtevnejši projekt.

Tako je prodaja nepremičnin vse prej kot lahek posel, saj je po omenjenem kar nekaj stvari , ki pred postopkom primopredaje nepremične morajo biti urejene do te mere, da se nepremičnina preda v roke novemu lastniku. Zato so nepremičninske družbe tiste, ki uredijo vso potrebno dokumentacijo, pred samo prodajo z lastnikom uredijo podrobnosti vezano na nepremičnino. 

Pomembno je da se odločimo za podjetje, ki dejansko poskrbi za vse potrebno, saj je na voljo veliko nepremičnin, ki se prodajajo v lastni režiji, prodaja nepremičnin preko fizičnih ponudnikov, tukaj pa preži kar nekaj zgoraj omenjenih zank, v katere se pri nakupu lahko kaj hitro zapletemo, če nismo dovolj seznanjeni o stanju nepremičnine. V vsakem primeru pa se lahko obrnemo na strokovnjake za prodajo, ki nam podajo primerne informacije, da ne pride do zapletov.