Skoraj vso življenje, smo za kuharijo vedno uporabljali sončnično olje. Nato pa nam je pred nekaj leti prijatelj iz primorske poslal domače olivno olje, ter nas je takrat prepričal, da smo začeli res uporabljati olivno olje. To pa zato, ker, ko smo ga preizkusili, smo bili zelo presenečeni, saj so bili okusi veliko boljši, kot pa prej, ko smo uporabljali sončnično.

Tako sedaj že nekaj let prisegamo na olivno olje, poleg tega pa ga kupujemo kar preko tega prijatelja, saj ga prideluje sam doma, tako da ga še bolj cenimo, saj je olje domačega proizvoda. Poleg tega pa je vredno omeniti tudi to, da je olivno olje tudi zelo zdravo. Oziroma, veliko bolj zdravo od ostalih vrst olja. Zato naj bi bilo celo dobro, da bi na dan spili žlico olivnega olja, saj bi nam to izboljšalo ožilje, tako da smo se tudi mi to odločili narediti in sedaj res vsak dan spijmo žlico olivnega olja.

Ko smo probali olivno olje smo ga takoj začeli uporabljati

Kar pa se tiče uporabe olivnega olja v kuhinji, ga uporabljamo za mnoge različne recepte in jedi. Tako olivno olje vedno uporabimo v kakšni solati, za razne omake, saj se zelo lepo poda okus, če v omako nalijemo kanček olivnega olja. Prav tako se zelo dobro poda zraven piščanca, da ga premažemo z olivnim oljem, predno ga damo na primer peči.

Med drugim pa smo opazili tudi to, da da olivno olje končani hrani zelo lep vonj, po kateremu se ti kar cedijo sline. Zaradi vseh teh odličnih lastnosti, ki jih ima olivno olje, pa že vrsto let sedaj prisegamo na uporabo olivnega olja pred sončničnim. Ker pa ga lahko dobimo kar preko prijatelja, ter imamo zato tudi zelo dobro ceno in pa vemo, da je kvalitetno, ker je domačega proizvoda, je to še oliko boljše in nam je še toliko bolj dostopno za uporabo.