Moj sin je imel pregled pri zobozdravniku v drugi občini. Tako sem se, še predenj sva šla odločila, da če mu zobozdravnik ne bo delal nič posebnega, da greva še na sprehod po mestu. Če bi vedela, da bova šla na hrib, bi si vzela rezervne superge, ker bi se tako lahko na koncu preobula. 

Pri zobozdravniku sva tako hitro opravila, zato sva šla na njihov hrib, kjer so imeli postavljen stolp. Nisem pa pričakovala, da bo toliko blata, tako sva hodila po blatu in na koncu sva prišla do avta čisto blatna. Res, da je bilo noro dobro doživetje, a kaj, ko si je sin zaželel eno čokoladico iz trgovine. Takrat sem pomislila, kako dobro je imeti superge v avtu. Tako bi se samo preobula in lahko bi šla čista v trgovino. Žal pa nisem imela prav nobene rezervne obutve. Ni mi preostalo nič drugega, kot da skušam čim bolj očistiti čevlje. Ampak to je bilo res veliko blata in nikakor mi ni uspelo očistiti čevljev, da bi bili lepi. Šla sem s takšnimi čevlji v trgovino. Malo mi je bilo nerodno, pogrešala sem superge v avtu, a kaj sem morala, sva bila pač na sprehodu po blatu, sem sama sebe tolažila, če me je kdo pogledal v umazane čevlje.

Res pa je, da ko sem prišla domov, sem takoj nesla superge v avto. Tako imam sedaj v avtu vedno rezervne superge, da se lahko preobujem. Nisem pa dala samo svojih superg, dala sem tudi superge od sina in moža. Sedaj bom bolj sproščeno šla na kakšen nepričakovan pohod, ker bom vedela, da imam v avtu rezervne superge, ki mi lahko pridejo še kako prav. Izlet pa je bil nepozaben, poln smeha in drsanja po blatu. Raje sem videla, da imam takšne čevlje, kot pa da bi se takoj po pregledu odpeljala domov in dolgočasila.