Če ste ljubitelj čebel in ste si zaželeli, da se boste ukvarjali z čebelami vas čaka težko delo. Vse kar čebele potrebujejo je potrebno načrtovati skrbno in z znanjem, tako je čebelarska oprema še kako pomembna pri izbiri. Sama sem živela z očetom, ki je imel nekdaj željo, da bi se ukvarjal z čebelami, ker mu to v mladosti ni zneslo, zaradi službe in zaradi denarja, te želje ni nikoli uresničil.

Sama pa sem večkrat videla, da je bila vedno kakšna čebelarska oprema v njegovi garaži, ki ga je neprestano spominjala na njegovo željo. Ker se je bližalo, da gre moj oče v pokoj in je praznoval rojstni dan, sem se pogovorila z sestro, da mu to željo uresničiva na ta dan in da ga čebelarska oprema preseneti v garaži. Seveda ne vsa, prvo bi ga presenetile le z enim kosom in tako bi mislim, da je ta čebelarska oprema le nek program, ki sva ga naredile.

Sestra se je strinjala, da mu to željo uresničiva, imele sva srečo, ker sva bile obe denarno priskrbljene in nama čebelarska oprema ni delala glede denarja problem. Tako sva poiskale izdelovalce opreme in same čebelarje, da so nama pomagali. Za ta načrt sva potrebovali kar nekaj časa in napora, saj sva hotele, da bo celotna čebelarska oprema, to govorimo o popolnem čebelnjaku in popolni čebelarski opremi.

Misija nemogoče je s pomočjo čebelarjev bila izvedljiva in na dan rojstnega dne, ga je na travniku čakal čebelnjak. Tako se je zjutraj zbudil in čebelarska oprema za ukvarjanje z čebelami je bila v njegovem hodniku. Ko jo je videl je zajokal od veselja, čeprav ni vedel, da ga zunaj čaka čebelnjak. Ko smo stopili ven, je čebelarska oprema ostala v hiši in ko je zagledal na travniku čebelnjak je bil šokiran. Ni vedel ali je čebelarska oprema in čebelnjak hec ali je to res. Še danes se ukvarja z čebelami in to ga ohranja pri zdravju.